Nejnebezpečnější zbraň, kterou míříme sami proti sobě je příbor.
Rozmýšlejme dobře, co stojí za to strčit do úst.
.
Máte raději recepty v knižní podobě? Prohlédněte si mou kuchařskou knihu, která se může hodit i do vaší kuchyně. Bude mi velkou ctí pobývat ve Vaší knihovničce :-)


Komentáře

Zobrazit vše (262)
Zobrazit starší komentáře

201 Paja Paja | Web | 7. června 2011 v 15:08 | Reagovat

Dobré recepty

202 books-is-our-life books-is-our-life | 14. června 2011 v 12:47 | Reagovat

dobré recepty...okomentuj taky náš blog :)))

203 Bonbón Bonbón | E-mail | Web | 21. srpna 2011 v 19:59 | Reagovat

Zajímavé kolik je tu článků...

204 Tepp Tepp | 19. září 2011 v 15:56 | Reagovat

kvůli tomu, že někdo nechce salmonelu je barbar? jdi do píče krávo

205 Láďa Láďa | 25. září 2011 v 12:48 | Reagovat

Děkuji Vám moc za skvělý návod, steaky jsem sice dělal ze zadního, ale podle Vašeho návodu byly úplně skvělé a měkké. Protože jsem neměl sherry, tak jsem si omáčku trochu upravil, dal jsem cca 2 dcl bílého vína, 2 lžičky hořčice, šťávu, co maso pustilo, 5 lžiček rybízového džemu a sůl. Ještě jednou díky!!

206 Michal Michal | E-mail | Web | 13. listopadu 2011 v 11:39 | Reagovat

Za prvé děkuju za zajímavé tipy pro přípravu steaků. A až na to dopékání v troubě, to mi přijde podobné barbarství jako "well done":) Ale nic ve zlém, záleží na vkusu každého. Ale jak jsem tento blog objevil? Chtěl jsem si ověřit, jak je to s těmi pánvemi Carl Viktor, protože jsem našel zmínku o tom, že je to čína atd. Takže na úvod, pánve neprodávám, dělám v IT:) Za druhé, miluju švédskou kulturu a výrobky. Jezdim Saabem, piju švědský cider, budu stavět dům podle švédské architektury. Ale prezentace značky stylem "jenom my děláme švédské pánve" je mi dosti protivná. A ještě jeden postřeh z praxe, podobný už tady padnul ale spousta lidí to nepochopila a vrací zhovadilé argumenty. Pokud chci vyrobit výrobek v ceně na straně výroby 1000kč. tak mám dvě možnosti. Vyrobit v drahé zemi (mimochodem švédsko je jedna z nejdražších zemí ohledně ceny práce) Materiál mě bude stát 300,- lidské zdroje 700,-. Druhá varianta je Lidské zdroje 200,- v číně, Indii atd. A nyní otázka, kolik mi zbude na materiál?:) A to nepočítám třeba to, kolik zaplatí za jednotku materiálu firma ve švédsku, která vyrobí pár set pánví a kolik firma, která z daného materiálu o několik řádu více. Každopádně prodejní praktiky obou firem jsou nechutné a nekoupím ani u jedné. Dost možná to dopadně tak, že si nechám udělat litinový plát na zakázku. Cena bude podobná, kvalita zaručená a padne mi přesně kam potřebuju.

Peace...

207 DolceVita DolceVita | Web | 13. listopadu 2011 v 20:19 | Reagovat

[206]: Michal:

Díky za zprávu :-) Dopékání steaků v troubě je takový šetrný profesionální trik a masu fakt neubližuje :-) Nerada se chovám k masu barbarsky a zacházím s ním fakt v rukavičkách :-) Severský styl mě přitahuje. Doma mám finskou saunu a ráda jezdím do Dánska. Ve Švédsku jsem bohužel nebyla, ale jejich naturel je mi blízký. Dům ve stylu švédské architektury jsem měla chuť postavit také, ale nakonec si prosadil muž svou vizi a užíváme si klidu ve velké uzavřeném stavení na českém jihu. Do debaty o pánvích se moc zapojovat nebudu, protože doma mám nádobí měděné od Mauviel a pár litinových pánví od dobrého evropského výrobce a to je takový mercedes mezi nádobím. V podstatě je to nezničitelné nádobí, které se dědí :-) Vozy něměcké provenience tak nějak preferuji a slouží nám ke spokojenosti už pár desítek let, ale být Saabistkou by nebylo vůbec špatné :-)
S tím co píšete vyjadřuje SOUHLAS !!!

208 Maty Maty | 31. prosince 2011 v 15:30 | Reagovat

Dobrý recept. Podíváš se na můj blog?
http://maty-web.blog.cz/
Díky moc :D

209 ValdezRegina26 ValdezRegina26 | E-mail | Web | 1. ledna 2012 v 13:06 | Reagovat

Buildings are not cheap and not everyone can buy it. However, <a href="http://goodfinance-blog.com/topics/credit-loans">credit loans</a> was created to aid people in such kind of cases.

210 Zdeněk Zdeněk | E-mail | 7. ledna 2012 v 14:54 | Reagovat

Ahoj, skvělý blog, díky za praktický popis jak na steaky.
Preferujete na konzumaci steakový nůž se zoubky, nebo bez?
Dozraje svíčková doma v lednici, pokud koupím příliš čerstvou?
Jak poznám, že už je pánev (litinová) správně rozpálená.
Díky

211 Radka Radka | E-mail | 10. ledna 2012 v 10:55 | Reagovat

Děkuji za tip.Konečně jsem našla recept jak se zpávně dělají steaky podle mé představivosti.Bude skvělá sobotní večeře.Ještě jednou díky.Jo podle mě příliš propečený steak není steak.Ideální je medium to je steak!

212 Dolek Dolek | E-mail | 10. ledna 2012 v 23:48 | Reagovat

[174]:Ahoj Jirko, na tento blog jsem se dostal skrze googlovani spekulaci ohledne litinove panve znacky Carl Viktor! A jsem v naprostem udivu! Jak nekdo muze tvrdit, ze v clanku jsou fakta, kdyz si nic neoveri? Volal jste na COI? Ja ano, a informace znela takto: na vyrobce Carl Vyktor nebyl na COI nikdy resen. Pouze bohuzel mozna podle trochu poskozeny eshop dommo.cz byl na udaní na COI. Ale vse bylo v poradku. Mimochodem vyrobce ani web nikde neuvedi ze se jedna o svedskou ocel. Jak je psano v udejnem textu od COI. Z toho plyne, ze by si mel 2x merit .. pro priste

213 Petr Petr | E-mail | 17. ledna 2012 v 17:50 | Reagovat

Taky mám pocit, že všichni co nějak obhajují čínskou litinu sou "teplý bratři z Dommo". Jednu Carl Victor mám a teď si chci koupit další nádobí z litiny a když jsem zjistil, že to je podle všeho Čína, tak se mě do CV už moc nechce. Nepodařilo se mě ale nikde na netu o CV něco najít (ani v angličtině), kromě této diskuze a těch zpráv, kde se zmiňuje ČOI. Navíc se teď skoro bojím CV používat :-), to je blbá doba... Jinak CV funguje asi normálně, nic jiného z litiny zatím nemám, tak nemůžu porovnávat, samozřejmě nevím jestli nejíme nějaké olovo apod.

214 Petr Petr | 19. ledna 2012 v 19:49 | Reagovat

Tak sem se na CV ptal jestli to je z Číny a odpověď byla pouze, že mají právo používat značku "Made In Sweden". Odpověděli v podstatě obratem. Poslal jsem tedy další email, ale ani potom jsem z nich odpověď nedostal, což podle mě 100% znamená, že to je Čína, jinak by prostě napsali, že to je švédská litina a hotovo. Ještě psali, že na internetu jdou zvěsti, že Skeppshult taky něco dělá v Číně. Asi budu vařit na kameni, placky.

215 Zdeněk Zdeněk | 19. ledna 2012 v 22:23 | Reagovat

Už to tu zaznělo několikrát, ale stejně to asi většina lidí nepochopí. To, že se to vyrábí v Číně (ostatně jako drtivá většina věci), ještě neznamená, že je to šmejd. Záleží na surovinách a pracovních postupech. V Číně je hodně levná pracovní síla, takže se to vyplatí tam vyrábět a sem vozit. Je to jednoduchý, jde prostě o peníze. Pokud odpovídá firma vyhýbavě, je to samozřejmě podezřelý, stejně jako když napíšou, že o konkurenci jdou na internetu zvěsti. Osobně mám čerstvě pánev Skeppshult, dost možná jsem koupil zbytečně drahou oproti CV, dost možná jsem ale udělal dobře, to asi nezjistim. Ale určitě budu stejně někym označenej za dealera z CV nebo Skeppshultu, to je jasný.
Spíš by mě zajímalo, jestli mi někdo může napsat něco zajímavýho k [210]: - k těm nožům třeba i konkrétně. A pokud někdo víte, kde se dá v Českých Budějovicích sehnat kvalitní svíčková, napište.

216 Petr Petr | 20. ledna 2012 v 21:22 | Reagovat

Stačí se zamyslet selským rozumem. Mám si kupovat něco na čem vařím z Číny, která má fakt blbou pověst co se týče dodržování nějakých civilizovaných norem a pravidel v podstatě ve všem???? Při tom tlaku na ceny!? Asi ne. A zrovna u litinové pánve bych peníze tak neřešil, měla by to být investice v podstatě na celý život a jestli dám za pánev 1200 nebo 1900, tak si radši těch 700 ušetřím a koupím si ji třeba o 2 měsíce později. A nevím jak u ostatních, ale u mě je vaření i o pocitu a tak nějak mám z toho Švédského železa lepší pocit.

Vzpomněl jsem si, že s pánví CV vlastně jeden problém mám (a nejenom s touto pánví), a to ten, že tuk se rozteče nerovnoměrně po povrchu, tj. není uprostřed, ale udělá kolo po obvodě pánve. Někde jsm čet, že na to kdosi šlape, ale s touhle pánví by to asi nešlo :-))

217 Jeannie Lessing Jeannie Lessing | E-mail | Web | 31. ledna 2012 v 17:19 | Reagovat

Tento příspěvek se ukázalo být velmi užitečné pro mě. Díval jsem se docela intenzivně informace, jako je tato. Díky za vedení této vysoce informativní webové stránky.

218 Sandra Sandra | E-mail | 15. února 2012 v 11:50 | Reagovat

Výborný článek, pomohl mi dopilovat některé detaily, které mi chyběly ke kýženému výsledku. Začínám šetřit na pořádnou litinovku.

219 DolceVita DolceVita | Web | 15. února 2012 v 13:00 | Reagovat

[218]: Sandra:

Dobrý biftek připravit není tak těžké, ale je fakt, že na kvalitě masa a dobré pánvi sakra záleží :-) Potom už to stojí jenom minimum práce a je to hra o minutky, aby maso bylo upečené tak, jak to má kdo rád. U nás vede medium - zlatá střední cesta :-)

220 DolceVita DolceVita | Web | 15. února 2012 v 13:01 | Reagovat

[217]: Jeannie Lessing:

díky :-)

221 michal michal | 28. března 2012 v 14:05 | Reagovat

Správně odležené maso: po stisku masa prstem se má povrch zase rychle vyrovnat??? co to je nesmysl? naopak spravně vyzrale maso po stisku masa prstem se nema narovnat ale zustat obtisk!!

222 Bára Bára | 29. března 2012 v 22:59 | Reagovat

Šárko, díky za božské rady. Postupovala jsem podle instrukcí a výsledek byl dokonalý. Ráda si u vás beru inspiraci, je to vždycky sázka na jistotu. Díky za to, že jste :o)

223 pan Chro pan Chro | 23. června 2012 v 21:25 | Reagovat

Velice pěkný článek. Udělal jsem si steak medium rare a neměl jsem hrubozrnnou hořčici, tak jsem do pánve nalil whisky, tu šťávu jak pustilo maso při odpočívání v alobalu, lžíci medu a pár kapek citronu. Jen jsem tam whisky nalil když byla pánev ještě dost horká a většina se odpařila, no tak jsem přilil další a trochu vody. výborné.

p.s.: Sandro, máte naprostou pravdu, že pořádná pánev je hned po masu to nejdůležitější. Na normální "tenké" se mi to nepodařilo moc dobře, dnes jsem dělal na pořádné ocelové steakové (s čtverečkovaným dnem) a bylo to úplně něco jiného.

224 pan Chro pan Chro | 23. června 2012 v 21:27 | Reagovat

[223]: O jééé, omlouvám se, samozřejmě jsem myslel Šárko :)

225 DolceVita DolceVita | Web | 24. června 2012 v 23:36 | Reagovat

[223]: pan Chro:

Kvalitní kousek dobře vyzrálého masa a dobrá pánev = úspěch zaručen :-) Biftek je v podstatě jednoduchá záležitost, se kterou je minimum práce a ohromující výsledek je téměř vždy zaručen. Díky za zprávu! Krásné léto ve vůni dobrých steaků přeje Šárka ;-)

226 DolceVita DolceVita | Web | 24. června 2012 v 23:38 | Reagovat

Zpráva o letní soutěži, ve které se dá naprosto úžasná titanová pánev vyhrát. Bližší podmínky soutěže jsou na mém webu www.gurmanka.cz přímo zde:

http://www.gurmanka.cz/2012/06/titanove-nadobi-a-letni-soutez

227 Pavel035 Pavel035 | 6. září 2012 v 16:22 | Reagovat

[204]: Tak nejez steaky demente

228 replica watch replica watch | E-mail | Web | 31. října 2012 v 13:12 | Reagovat

Q. Why did the belt go to jail?
http://www.theirwatches.com/

229 rolex replica watches rolex replica watches | E-mail | Web | 31. října 2012 v 13:53 | Reagovat

Q. Why did the teacher write the lesson on the windows?
http://www.theirwatches.com/

230 pepíno pepíno | 17. listopadu 2012 v 14:51 | Reagovat

[206]: Michale, mluvíte z hladu, běžte se urychleně najíst! ;-)

Není jedno z jakého materiálu to litinové nádobí je. NENÍ. Pokud je to vyrobené v Číně, na tuty tam bude zvýšené množství těžkých a jedovatých kovů, o samotné kvalitě ani nemluvě.

Tedy surovina - železná ruda ze severu Evropy - asi nejlepší a nejkvalitnější na světě, nebude stejná jako železná ruda z Číny.
To samé postup výroby a obsah a poměr látek v samotné litině.

Už jste se najedl? :-)

231 pepíno pepíno | 17. listopadu 2012 v 15:00 | Reagovat

[214]: Jojo, ty zvěsti..... ;-)

http://www.skeppshult.com/sv/news/2012/07/09/madeinsweden/

Socky a pablbové budou furt hledat nějaké výmysly, třeba o tom, že čínské šmejdy jsou stejně dobré jako například originální švédské výrobky z místních vysoce kvalitních surovin(o švédské oceli už pán něco slyšel?), že je to vlastně stejný materiál. NEPOCHOPITELNÉ...

232 zbychac14 zbychac14 | Web | 20. listopadu 2012 v 10:47 | Reagovat

Parádní návod. Pokud se podaří dám ti zpětnou vazbu, i když moje kuchařské ambice jsou vyšší , než schopnosti samotné...

233 Karel Karel | 21. listopadu 2012 v 17:41 | Reagovat

Vážení, tento neúnavný a  neutuchající boj co je Čína a co je Švédsko, respektive na čem tedy grilovat, mě aktivizoval o tom něco zjistit.

Takže jsem zjistil následující fakta:

1) Skeppshult je tradiční švédská značka a firma již od roku 1906(ostatně tady je historie: http://1url.cz/QJy9, má vlastní slévárnu, výrobnu, sklady, fabriku.
Sídlí ve stejnojmenném městečku Skepshult(http://1url.cz/LJyO). Vyrábí své litinové nádobí tedy ve své fabrice(http://1url.cz/vJy5), z místních surovin, respektive z proslulé severoevropské železné rudy(tak jako je i švédská ocel).

2) Carl Victor založil vlastník firmy EKS AB, kterážto byla krátce cca v r. 2000 vlastníkem Skeppshultu.  EKS AB se v této době dostala do insolvence. Skeppshult údajně odkoupil její výkonný výbor. EKS AB zkrachovala. Nato tedy bývalý vlastník EKS AB založil firmu Carl Victor, která měla (a stále má?) živnostenské oprávnění jen pro „produktový design“ a začala dovážet litinové nádobí z Polska – prý bez úspěchu. Poté Carl Victor začal v roce 2006 dovážet litinové pánve z Číny, tak aby se podobaly výrobkům Skeppshult, což činí dodnes. Carl Victor nevlastní žádnou slévárnu, žádnou výrobnu, žádnou fabriku a ani na nic takového nemá oprávnění. Carl Victor tedy nikdy nic nevyráběl a ani nevyrábí. Dokonce prý nemá ani oprávnění na obchod, ačkoli tak činí. Ještě donedávna firma sídlila v pronajatých prostorech u jednoho dopravce(http://1url.cz/oJyP), nyní sídlí opět v komplexu spolu s více firmami(http://1url.cz/2JyZ) Litinové nádobí tedy dováží z Číny na kterém si nechala udělat svou „značku“(to je v Číně ostatně běžné). Toto nádobí se pak snaží ve skladu jakože „přebalovat“, tedy jakože se podílí nějak na nějakém „výrobním“ procesu, aby mohli prodejci u nás mlžit. Samotný Carl Victor si nic takového ve Švédsku dovolit nemůže, jako že „Made in Sweden“, nebo dokonce, že je výrobce. Na svých stránkách samozřejmě ani nic takového netvrdí(nesmí), píše tam jen jakési povídání o „postoji starých švédských tradic“(http://www.carlvictor.com/about.asp). Tedy litinové nádobí Carl Victor je 100% Čína.

[214]:  K Petrovi: fáma o tom, že prý „Skeppshult taky něco dělá v Číně „ pochází od jednoho obchodníka z Německa(údajně Polák), jako pomsta za to, že Skeppshult nechtěl jít pro něj s cenou dolu – na úroveň čínského zboží Carl Victor.  Tomuto obchodníkovi prý totiž jako jedinému povolili prodávat dohromady spolu s Skeppshult i Carl Victor, protože prý v Německu jako první s Skeppshult začínal(jinak Skeppshult prý zakazuje striktně prodej spolu s Carl Victor nebo podobnou firmou Ronneby Bruk). Za to prý dostal od Skeppshult po nose a snad s ním dokonce ukončují spolupráci. Ostatně Váš jmenovec o tom mluví zde: http://1url.cz/8Jyb
Tedy představa, že by Skeppshult něco dovážel z Číny, když má vlastní slévárnu a navíc by si tím poškodil svou stoletou tradici, je zcela absurdní.

Ještě zajímavost k jmenované Ronneby Bruk: její majitel byl v minulosti obchodní zástupce výše jmenované EKS AB, ale s majitelem  EKS AB se nepohodli, on odešel a založil firmu  Ronneby Bruk, která taktéž dováží z Číny.

V celé severní Evropě je tedy jen jediná slévárna litinového nádobí a to je Skeppshult.

A při mém pátrání jsem zjistil ještě jednu docela překvapivou věc: u značky Le Creuset, která prodává smaltované litinové nádobí, se prý jedná také o litinu z Číny, v Evropě pak prý jen dodává ten smalt. To samé prý i u Staub.
Ale skutečnost  může být ještě horší: http://1url.cz/zJ7Q

Pokud stále ještě někdo pochybuje, nechť napíše do Carl Victor, Ronneby Bruk,  Le Creuset a Staub, zda by byla možnost prohlídky výrobního závodu, slévárny, v rámci exkurze nebo dne otevřených dveří, tak jako to prý dělá občas Skeppshult.

Tož přeberte si to jak chcete, to je vše, co jsem o tom pátráním zjistil.

234 Skeppshult fan Skeppshult fan | 23. listopadu 2012 v 19:53 | Reagovat

V dnešní době, kdy je téměř vše podvod nebo ojebávka, se musí kvalita a poctivý výrobek dobře hledat. ;-)

------------------------------------------
P.S.: chtěl jsem to vložit najednou, ale hlásilo to pořád jako spam, tak jsem použil stejnou metodu jako karel

235 Petan Petan | 25. listopadu 2012 v 18:11 | Reagovat

Pozor! Stejní propagátoři čínských šmejdů, okamžitě NAPROSTO STEJNÝM ZPŮSOBEM JAKO TADY, infikovali novou diskuzi zde: http://www.cuketka.cz/forum/topic.php?id=2369

236 Petan Petan | 25. listopadu 2012 v 18:28 | Reagovat

U Cuketky to dostává tragikomickou podobu.
Pan Cuketka podlehl podvodníkům a vymazal můj nejnovinovější příspěvek nehodilo se mu to zřejmě do krámu, nehodilo se mu mé stanovisko a reakci na jeho tvrzení v příspěvku č. 95:
-------------------
96. pan Cuketka: Ano, udělal jsem registraci nyní, protože jsem toto vlákno našel.
Vidíte sám, Sumejkr přiznává, že byl na Dolcevitě, odkud přinesl stejnou rétoriku.
Ano, je zcela normální, že se třeba dva příspěvky objeví ve stejnou dobu. Ale určitě ne to, že se oba objeví ve stejnou dobu v půl třetí ráno(!) a ještě k tomu od lidí kteří si navzájem notují. To Vám divné nepřipadá??
Pane Cuketka, toto vlákno začalo právě o litině Skeppshult, a jinými lidmi, nevšiml jste si?
Ukažte mi PROSÍM někde, kde jsem něco napsal „o nadpozemské litině značky na S“? O tom že, vlastním litinovou pánev Skeppshult, jsem se zmínil pouze jednou jedinkrát a to po křivém obvinění na které jsem reagoval. Jinak jsem tu pouze brojil proti propagaci čínské litiny a záměrného zkreslování v její prospěch a cílené propagaci čínského litinového nádobí, které se tu jak vidno, objevilo vzápětí co bylo požádáno o zkušenosti s litinovým nádobím Skeppshult.
Vidíte sám, dokonce se tu začínají přiznávat, že to samé už předtím praktikovali na Dolcevitě, takže je to očividný záměr a je to stejné jako přes kopírák.

OK, vidím , že i Pan Cuketka převzal bohužel stejnou notu(připadá mu třeba divné, že já jsem se nově zaregistroval, ale ne třeba to, že navzájem si cíleně přizvukující „dva“ lidé, tu ve stejný neuvěřitelný čas odpovídají stejnému člověku, který si s nimi také notuje).

No, třeba na to časem také přijdete, že to bylo cílené a záměrné. Je vidět, že to asi úspěch má, když jste se také nechal ovlivnit.

howgh

------------

97. Aha, můj příspěvek jste vymazal.

Jasně, chápu, nehodí se Vám do krámu, že reaguji mj. na první část Vašeho příspěvku č. 95, kdy pak Vaše tvrzení vypadá trochu v jiném světle, že?

237 Dvořáček Dvořáček | Web | 11. prosince 2012 v 14:36 | Reagovat

Vyzkoušejte steaky na keramické pánvi - bez přidaného tuku paráda: www.keramicka-panev.cz

238 Dvořáček Dvořáček | Web | 11. prosince 2012 v 14:40 | Reagovat

Vyzkoušejte steaky na keramické pánvi, bez tuku paráda: www.keramicka-panev.cz

239 Lenka S. Lenka S. | 4. ledna 2013 v 13:56 | Reagovat

Ty, jo, krásně, detailně popsané, tak, že se mi na bifteček hned sbíhají sliny. Docela dobrý návod na to, jak vybrat maso na bifteky, je i na www.bifteky.cz, docela často tam hledám inspiraci.

240 Marek Marek | E-mail | Web | 11. února 2013 v 0:27 | Reagovat

Kvalita je kvalita:)  Také doporučuji Skeppshult. Mám ho doma 2 roky a je výborný. Více info zde:
http://kvalitni-hrnce.cz/neni-hrnec-jako-hrnec

241 Trenk Trenk | Web | 7. března 2013 v 16:29 | Reagovat

steaky na keramické pánvi? imho spatne drzi teplotu a neni to ono - litina je litina...

242 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 13. března 2013 v 16:47 | Reagovat

[239]: Lenka S.:

Biftek se rychleji připraví než se popíše jeho správná příprava :-) Díky za kompliment!

243 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 13. března 2013 v 16:47 | Reagovat

Také jsem přesvědčena, že keramická pánev v tomto případě nemůže konkurovat pánvi litinové.

244 Doležal Michal Doležal Michal | E-mail | 4. dubna 2013 v 18:09 | Reagovat

Dobrý den:),
jsem majitelem eshopu www.dommo.cz a chtěl bych zde uvést věci na pravou míru. Zde je mé vyjádření pro všechny blogy na českém internetu, kteří neúnavně řeší téma Carl Victor VS Skeppshult!

1. Velice důležitá věc, Carl Victor opravdu vyrábí litinové nádobí v
Číně. Nikde není psáno, že se vyrábí ve Švédsku. Osobně jsem  měl možnost továrnu navštívit.(pro pana Karla viz. komentář: i Carl má den otevřených dveří:)) Carl Victor je vyráběn v Číně, za výrobou stojí člověk (majitel značky Carl Victor), který má dlouholeté zkušenosti s výrobou "švédské litiny" - jak píše pan Karel, sám majitel značky Carl Victor se podílel na designu nádobí Skeppshult. Celkem by mě zajímalo, kdo je pan Karel a kde k takovým interním informacím přišel?:)

2. Nikdo z naší firmy nehanil výrobky firmy Skeppshult! - ba naopak! Moji rodiče  mají doma jak pánev Carl Victor, tak pánev Skepshult. A s obojím nadobím jsou velice spokojeni:) Popravdě, na obojím se vaří stejně dobře!

3. Nikdo z naší firmy nevyvolává umělé diskuze na toto téma - na rovinu se tomu vyhýbáme a věříme, že pravda zvítězí. Vždy když si přečtu o tom, že jsem podvnodník a prodávám litinu, kterou "otravím celý národ",tak mě je spíše do breku než do zbrojení..

4. Po výhružkách a udáních ze strany firmy www.litinove-nadobi.cz (ASTRA - CZ s.r.o. prodejce nádobí Skeppshult) - jsme si nechali udělat kompletní posudek ve státní hygienické zkušebně ČR a vše
dopadlo úspěšně. Nebudu zde jmenovat jaké  úřady nás navštívily na podnět udání, ale i to dopadlo dobře:).

Závěrem?:) Jak Carl tak Skeppshult jsou vyráběny stejně: materiál je litina  a povrch je upraven zapečením tuku.

Carl
- levnější
- menší sortiment

Skeppshult
- dražší
- větší sortiment

Je na Vás, jak se rohodnete :) Jestli máte jakékoliv otázky, neváhejte mne kontaktovat! Rád si s Vámi popovídám o litinovém nádobí:).
Tel. +420 604 200 433
emai: info@michaldolezal.cz

Mějte se hezky!

Doležal Michal

P.S.: Děkuji všem, kteří za námi v diskuzích stojí a nepovažují nás za
podvodníky nebo ještě v horším případě za obchodníky, kteří Vás chtějí otrávit:)). Díky a dobrou chuť!:)

245 es ef es ef | Web | 17. dubna 2013 v 16:19 | Reagovat

Sbíhají se mi sliny!

246 Kamm Kamm | Web | 17. dubna 2013 v 23:50 | Reagovat

Ty rady jsou skvělé a už chápu, proč se nám to doma nikdy nepovedlo tak, jako to bývá v restauraci. Člověk by neřekl, kolika základních pravidel je třeba se držet, aby to dopadlo takto krásně. Moc díky!!

247 casual wedding dresses casual wedding dresses | E-mail | Web | 19. dubna 2013 v 5:17 | Reagovat

Q. Why did it take the monster ten months to finish a book?
http://www.spelldress.net/flower-girl-dresses.html

248 prom dresses 2013 prom dresses 2013 | E-mail | Web | 19. dubna 2013 v 5:48 | Reagovat
249 vacheron constantin replica watch vacheron constantin replica watch | E-mail | Web | 2. května 2013 v 9:05 | Reagovat

Q. What did the big chimney say to the small chimney?
http://www.shouldwatches.com/

250 Petan Petan | 2. května 2013 v 16:11 | Reagovat

[244]:

Podvodníci z dommo přišli s další fintou jak ojebávat zákazníky, prý "kompletní posudek ve státní hygienické zkušebně ČR" a  "certifikát" :-)))
Ten certifikát pouze říká, že nádobí je z litiny a že tento povrch (všeobecně) je vhodný pro styk s potravinami, nic víc, nic méně. Je třeba si přečíst příslušný zákon na tom "certifikátu". ;-)
Ale kolik obsahuje ta jejich čínská litina těžkých kovů, o tom "posudek" ani "certifikát" samozřejmě nemluví.

A prý "Carl Victor opravdu vyrábí litinové nádobí v Číně". :-D
Carl Victor nic nevyrábí! Ani na žádnou výrobu nemá žádné oprávnění - přečtětě si příspěvky výše. Má živnostňák pouze na design. Dokonce i jeho prodej je nelegální.
Dováží to z čínské fabriky(která normálně vyrábí i jiné litinové výrobky), a nechal si na to vyrazit svůj název. Viz: http://www.alibaba.com/product-gs/636690182/wood_handle_cast_iron_grill_pan.html

251 Jindra Jindra | 3. května 2013 v 9:54 | Reagovat

Bohužel Čína je dnes všude... :(

252 Tonda Tonda | 3. května 2013 v 11:13 | Reagovat

Pane Doležale z Dommo.cz, lžete jak když Rudé právo tiskne.

Skeppshult a Carl Victor nejsou vyráběny stejně. Zatímco litina Skeppshult je z kvalitní severoevropské železné rudy, čínská litina je převážně vyráběna ze železného šrotu, odpadu.

Ale chápu Vás, snažíte se prodat. :)

A ještě jedna věc: při pohledu na vaše stránky, u konkrétních produktů Carl Victor, vytváříte v zákazníkovi jednoznačně dojem, že kupuje švédský výrobek, ne čínský:  Klamavé praktiky se tomu říká.

253 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 3. května 2013 v 11:46 | Reagovat

[251]: Jindra:

Čínské pachuti ve všem a všude se už nezbavíme :-(

254 Petan Petan | 5. května 2013 v 11:40 | Reagovat

Carl Victor  - "výrobce a den otevřených dveří" :-D

Skutečný výrobce je: Shijiazhuang Jizhong Malleable Iron Co., Ltd.,  který toto litinové nádobí pro Carl Victor vyrábí. (http://1url.cz/meew)

Ovšem tato čínská firma v drtivé většině produkuje litinové výrobky pro průmyslové využití, kde kvalita litiny je vcelku jedno.
http://1url.cz/wwAs

Což je ovšem v přímém kontrastu s tvrzením Dommo, o "Pro jeho výrobu jsou použity ekologické a prvotřídní materiály", "Vyrobeno z ekologických a kontrovaných surovin", "Neobsahuje žádné přídavky ani škodlivé chemické látky. ", atd. jak se snaží prezentovat tady: http://1url.cz/hwAT.
Ovšem tyto texty jsou ukradeny od Skeppshult: http://1url.cz/dwAj

255 Kucharik Kucharik | 30. července 2013 v 10:45 | Reagovat

pěkný článek :-) Souhlasím s tím že k přípravě dobrého steaku je potřeba kvalitní litinová pánev. Už delší dobu používám tuto http://www.svedske-nadobi.cz/litinove-panve/11-litinova-panev-25x25cm-7317930029098.html a jsem s ní velice spokojen. Na pánvi se opravdu nevyplatí šetřit, tadle mi určitě nejmín do smrti vydrží, spíš mne ještě přežije :-)))

256 SledujČesky.cz SledujČesky.cz | E-mail | Web | 12. prosince 2013 v 23:25 | Reagovat

Pro příznivce mupetů přinášíme vypečené promo k blížícímu se filmu Muppets Most Wanted. Více na: http://www.sledujcesky.cz/mupizoda-gordon-ramsay-vs-svedsky-kuchar

257 Tomáš Tomáš | 10. února 2014 v 18:05 | Reagovat

Skvelý "návod", ako pripraviť skvelý stejk! veľká vďaka!

Na tento web ma však, ako veľkú časť diskutujúcich, priviedol google pri hľadaní informácií o značke Carl Viktor.
Prešiel som tiež vlákno na webe cuketka.cz a zostal som strašne sklamaný. Nechápem, ako dokáže na tému panvíc vzniknúť takáto flame war. myslím, že úroveň polemiky iOS vs. android je dávno prekonaná :D
ale teraz k veci. Nedokážem pochopiť, ako môže niekto prehlásiť, že panvice vyrábané v Číne sú zdraviu škodlivé, nekvalitné a podobne. Pri tom množstvo ľudí používa panvice IKEA ktoré sú tiež (niektoré) vyrábané v číne (resp. akúkoľvek teflonku), a teflon je určite mnohokrát škodlivejší, ako akákoľvek liatina (švédska/čínska). Neverím, že ľudia dokážu byť takto obmädzení. Pritom v dnešnej dobe sa väčšina vecí vyrába práve v číne, ale aj tam výroba podlieha kontrole.

Aktuálne riešim, či kúpiť Carl Viktor alebo Skeppshult panvicu. teraz som však ešte zmätenejší :D

258 Karel Karel | E-mail | Web | 20. března 2014 v 10:14 | Reagovat

Používám pánve od Makra, mají domáce potreby přesně na míru, jak barevně, tak účelně.

259 DolceVita, www.Gurmanka.cz DolceVita, www.Gurmanka.cz | E-mail | Web | 5. dubna 2014 v 12:27 | Reagovat

Už bych ty pánve neřešila :-) Já jsem pro klasiku. Litina Staub je stylová a funguje perfektně.

260 Max Max | 30. května 2014 v 10:29 | Reagovat

Trochu pozor na litinové grilovací pláty
od Skeppshult jsou dost tenké a praskají při nahřívání.
Když tuhle vadu chcete reklamovat, je vám sděleno,že jste si to rozbili sami nárazem  a reklamace je proto neoprávněná. Osobní zkušenosti moje i mé kolegyně.

261 Jirak Jirak | Pátek v 8:17 | Reagovat

[259]: "Litina Staub" je bohužel také Čína...

262 Karel Karel | Sobota v 7:59 | Reagovat

[257]: Vážený pane.
Zásadní problém je totiž ten, že Dommo nabízí tyto výrobky jako švédské, jako švédskou kvalitu, čímž dochází ke klámání zákazníka.

A věc druhá je ta, že je to z čínské fabriky, která vyrábí v drtivé většině litinu pro průmyslové využití, myslíte že bude stejně kvalitní jako ta opravdu švédská?

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.